Respekt až na půdu (akademickou)

Předmět není vypsán Nerozvrhuje se

Kód Zakončení Kredity Rozsah Jazyk výuky Semestr
300MRNP zápočet 1 30 hodiny SEMINÁŘŮ za celý semestr (45 minut), 3 až 8 hodin domácí příprava anglicky, česky zimní i letní

Garant předmětu

Jméno vyučujícího (jména vyučujících)

Obsah

Interaktivní workshop Respekt až na půdu sdružení Konsent, vzdělávací aktivita pro vysokoškolské studující, zaměřená na prevenci sexuálního obtěžování a násilí. Workshop spolku Konsent s názvem Respekt až na půdu (akademickou) je prakticky zaměřený interaktivní workshop pro studenty univerzit, kteří chtějí žít a studovat v bezpečném prostředí, bez sexismu, sexuálního násilí a obtěžování. Ve třech hodinách se studentky a studenti dozví, co všechno se dá považovat za sexuální obtěžování a násilí - jak ze stran vysokoškolských zaměstnanců, tak spolužáků. Studenti a studentky s lektorkou proberou, jak se chovat, pokud jsou něčemu takovému svědky, na koho se obrátit, když jsou sami obětí a hlavně - jak se k sobě navzájem chovat s respektem.

Vyzkouší si modelové situace, dozví se praktické informace z Česka i ze zahraničí, budou sdílet svoje postoje a názory a všichni budou o něco lépe připraveni nebýt součástí problému.

Výsledky učení

Předpoklady a další požadavky

-

Literatura

-

Hodnoticí metody a kritéria

Předpokladem pro získání 1 kreditu je absolvování interaktivního workshopu.

Poznámka

https://konsent.cz/univerzity/

FAMU kontaktní osoba: Andrea Petrovicova, andrea.petrovicova@famu.cz, 732 238 424

Další informace

Pro tento předmět se rozvrh nepřipravuje

Předmět je součástí následujících studijních plánů